De Fleischmann treinenbaan van Roland

Marja's FantasyPark

Een bijzondere module waar Marja haar eigen fantasie de vrije loop heeft gelaten.

Van een vuurspuwende vulkaan tot Dinosaurussen tussen de treinen.
Van actracties die werken tot de Disney Skullrock met het doodshoofd.
Erg mooi gemaakt en het meeste heeft ze allemaal zelf moeten uitvinden en maken, dus dat geeft de sporrbaan een nog grotere impact als je er naar kijkt. 

Er is van alles te zien en zelfs het heksenhuis boven op de berg ontbreekt niet.

Noot van Marja zelf :

Toen ik net in mijn appartement woonde, kwam een clubgenoot van de modelspoorvereniging een keer op bezoek en kreeg hij zoals dat bij een nieuw huis hoort, een rondleiding. Zo kwamen we dus ook bij het ‘poetshok’ dat L-vormig is. Het breedste gedeelte is bedoeld voor de wasmachine etc. Maar er blijft dan nog een smalle gang van 1,2m breed en 3,5m lang over.  Hij zag die ruimte en zei meteen: “Hier kun je best een modelbaan maken, niet in H0 maar in N”. Ik kon me daar toen niets bij voorstellen en heb er verder ook niet meer aan gedacht.

 

Totdat hij maanden later kwam aanzetten met N-materieel, huisjes en Piccolo Profi-rails. Dit had hij van iemand gekregen die gestopt was met de hobby en nu vanwege een verhuizing het spul kwijt wilde. Nadat ik me ervan overtuigd had dat er in het ‘poetshok’ inderdaad voldoende ruimte was voor een modelbaan, ben ik begonnen met de bouw. Hiervoor heb ik, zoals waarschijnlijk de meesten, vooral hout, gips en tempex gebruikt.

Bekijk haar website : http://www.marja-modelbouw.nl/