Baanoverzicht Maart 2020

Om toch even een kijkje te krijgen wat ik aan het bouwen ben hier even een baanoverzicht zoals het er op het ogenblik voor staat. De afgelopen maanden weer druk bezig geweest (zie weblog) en het rangeer terrein schiet aardig op nu. De bedoeling is dat ik dit jaar nog ga beginnen met de eerste nieuwe module die aansluit op het rangeer gedeelte. Dit gaat een houtzagerij afdeling worden waar de treinen met hout geladen worden. 

Er zijn heel veel nieuwe dennenboompjes geplaatst en ook de scenerij heb ik aangepakt waar nodig was. Zeker kleine dingen zoals werklui, kisten en houtstapels. Maar ook een hoop groen gemaakt van ijslands mose en ander materiaal. Als het maar uit de jaren 1980 stamt, want dat is het tijdperk wat ik wil maken. 

Zeker de kolen opslag en distributie plaats is erg mooi aan het worden. Als ik het vergelijk met de treinenbaan die ik als kind met mijn vader had zijn er een hoop wensen uitgekomen al. 

Het blijft een cool gezicht als je bedenkt dat dit een modelbaan is die je zelf aan het bouwen bent en je zulke foto's daarvan kan maken. En dan ben ik nog niet eens klaar met alles bewerken en klaar maken voor de volgende stap. 

Een overzicht vanaf het seinhuis met alle sporen en wissels die ik op het ogenblik heb liggen. Vroeger hadden we twee wissels met een station en liep de baan in een ovaal. Altijd heb ik als kind de wens gehad om een groot rangeer terrein te bouwen met veel kolenwagonnetjes. Dat is op dit moment wel gelukt.