Strooigoed opzuigen

Als je baanvlakken of andere delen van je baan gaat bestrooien met strooigoed, wil je het liefst dat je zoveel mogelijk strooigoed weer kunt hergebruiken. Ik weet nog uit mijn tijd van de eerste banen dat ik het met een kwastje eraf haalde. Daarna met een papiertje zoveel mogelijk probeerde op te vangen en weer te hergebruiken. Maar dat lukte niet altijd even goed omdat je vaak tussen de rails of op heel moeilijke plekken gestrooid hebt.

ik denk dat velen dit waarschijnlijk wel herkennen. Nu kom ik vast niet met een nieuw baanbrekend idee, maar voor diegene die het nog niet weten of ontdekt hebben is dit kleine handstofzuigertje erg handig. Het voordeel is ook dat je ruimschoots kunt strooien, dus ook als je tegen een bergwand moet strooien, kun je die hele berg strooigoed aan de onderkant van de berg snel wegruimen.

Ik heb in het stofzuigertje een mooie kleine opvangbak, dus als ik al het strooigoed weggezuigd heb, gaat het weer terug in de bak. Hert scheelt echt enorm veel strooigoed en alles is ook nog eens netjes schoon. Ze kosten vrijwel niks, die van mij is een balck en decker en die heeft me € 15,00 gekost. En als je ziet wat het voor hoop werk uit handen neemt, is die dat dik waard.