Wissels aansluiten

Aansluiten van de wissels is een hele klus. Hoe ga je ze nummeren, hoe laat je de draden lopen en waar zet je de wisselkastjes neer. Ik heb tien wisselkastjes in de jaren op de treinenbeurs meegenomen, dus voorraad genoeg. Het was even uitzoeken hoe het ook alweer moest, maar het lukt weer aardig. De eerste tien wissels zijn aangesloten nu en dat maakt het alweer een stuk makkelijker.

Ik had indertijd op de beurs een oud doosje gevonden met draadgeleiders en die komen nu mooi van pas. Die heb ik onder de modulle baan geplaatst en daar gaan alle draden doorheen. Netjes op die manier vastgehouden en het blijft goed overzichtelijk. Mocht er ooit iets zijn, is de draad van de wissel snel terug te vinden. Alles netjes solderen, de draden die te kort zijn verleng ik en met krimpkuis zorg ik dat er geen kortsluiting kan optreden.

Moet zeggen dat ik het tot nu toe aardig red, en dat het er beter uit gaat zien als dat ik verwacht had. Wel leuk om je treinenbaan zo langzamerhand vorm te zien krijgen, ook onder de baan. Maar ik wil eerst alle electriciteit af hebben, voordat ik met de scenery ga beginnen.Want als je eenmaal dingen heb weg gebouwd, en je moet er nog bij, zou zonde zijn. 

26 Februari

De draden in de gootjes gaan naar de wisselkastjes


De tien wisselkastjes allemaal geplaatst op de modulle


De aftakking naar de wisselkastjes

20 Februari

Alle kabeltjes netjes door de gootjes geleid