Wissels

Hoe sluit je nou ook alweer die fleischmann wissels aan?Voormij was dat even een vraag die ik opben gaan zoeken op google. Ik zit zelf ook bij het beneluxforum, waar heel veeltips staan uiteraard. Dus hier even mijn korte beschrijving hoe je dat ook alweer moet doen. 

Voor het aansluiten van de wissel naar je kastje moet je het volgende doen. De wisselheeft drie draden, een massa draad, en twee schakeldraden voor het omzetten van je wissel. De massadraad die aan je wissel hangt gaat naar de ringleiding zoals het geval bij mij ( of naar je ene kant van je trafo ). De massadraad van het wisselkastje gaat naar de andere kant van je trafo. De wisselkastjes van fleischmann kun je koppelen, zodat je dus maar 1 draad naar je trafo hoeft te leiden.  

De twee schakeldraden van de wissel gaan naar de achterkant van je wisselkastje, op die manier word er door de rode en zwarte knop gezorgd dat je wissel omgezet word. Op dezemanier werkt het allemaal en kun je heerlijk vanuit je luie stoelde treinen alle kanten op sturen.

De foto heb ik niet van mezelf, maar op google gevonden. Maar hoop op deze manier dat het duidelijker word hoe de aansluitingen zitten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb