Weblog Mei 2020

Ik heb een beetje minder tijd om aan de modelbaan te werken helaas. Veel andere klussen te doen en zeker met dat mooie weer heb je niet altijd zin om op zolder bezig te zijn. Maar daar zullen er wel meer last van hebben. Dat ik ook een weblog schrijf in deze maand Mei is al uniek, want normaal gesproken ben je op de camping of naar festivals etc. Maar door de corona toestanden in Nederland is het leven ineens heel anders geworden en heb je meer tijd voor de baan.

Ik ben begonnen aan mijn 2e tunnel ingang. Deze was nog niet afgewerkt en het word tijd dat deze bekleed gaat worden. Met het bouwen van de treinenbaan heb ik in het begin wel wat fouten gemaakt, ook hier door de rails te dicht tegen de muur aan te leggen. Maar door ruimte gebrek had ik niet meer keuze, dus vandaar dat ik het zo opgelost had.

En om nu de baan weer af te breken en opnieuw te beginnen, daar heb ik geen zin in. Dus we gaan dat gewoon op mijn eigen manier oplossen, het komt gewoon goed.

Ik gebruik oude tunnel ingangen uit de tijd van mijn Vaders baan waar ik als jongen aan gewerkt heb. Het voordeel is dat je op die manier altijd voorraad hebt liggen en de baan ook de nostalgie uitstraalt die het nodig heeft. En waarom ik hem ben gaan bouwen, want het is de bedoeling dat zo veel mogelijk oude spullen hergebruikt worden.

De tunnelingang aangepast aan de maat die ik nu heb, en op zich ziet het er zo ook niet slecht uit. We zijn natuurlijk nog niet klaar, dus het eindresultaat gaat pas laten zien of het allemaal gelukt is.

De bovenkant verder afgewerkt met een aantal stenen blokken waardoor je ook gelijk de naad van de berg weg haalt. Omdat de berg eraf te halen is, kun je niet alles helemaal vastzetten zoals je normaal zou doen. Maar in het begin heb ik er al rekening mee gehouden dat ik de tunnen ingang zou bewerken, waardoor ik een vast gedeelte heb waar ik de tunnel onderdelen aan vast kan lijmen, zonder dat de berg daar last van heeft.

Ook de zijkanten bewerkt met platte stenen platen, deze heb ik op de beurs in Utrecht gekocht 2e hand, dus ook daar weer voor weinig geld iets van gemaakt. Bovenop ben ik nu bezig met de begroeiing zodat het er allemaal wat realistischer uit gaat zien. Ik moet de tunnelwand nog wel gaan smetten, want het ziet er nu allemaal veel te netjes uit.