Fleischmann trein DB E-6902

Deze trein had een piepend geluid als die iets bewoog, en dat was al niet vel. Dus aan de slag om te kijken of ik dat opgelost kon krijgen. Eerst maar even de beschermkap eraf gehaald waar de geleiders en radertjes mee beschermd zitten. 

Daarna aan de zijkant de twee schroefjes los gemaakt waardoor het hele motortje eruit komt vallen. Dus handig als je hem in een bakje hebt liggen op zijn kop zodat je zelf kan bepalen wat je eruit haalt, wel zo makkelijk. 

De radertjes waren niet echt smerig, maar er zat wel oud vet op wat nogal plekkerig was. Dus dat eerst maar eens verwijderd waardoor alles wat netter eruit ging zien en ook wat beter bewoog. 

Zorg er altijd voor dat je alle kleine onderdelen op een veilige plek legt zodat je het niet kwijt raakt. Ook makkelijk om alles zo neer te leggen als dat je het eruit haalt. Dan weet je weer zeker hoe het erin terug moet. En maak bij elke stap die je maakt foto's aangezien je dan altijd terug kan kijken ls je het niet meer weet. 

Koolborstels eruit gehaald en deze waren vrij nieuw, dus daar hoefde niet veel aan te gebeuren.

Dan het anker nagekeken en schoon gemaakt met wasbenzine zodat die weer eens wat meer ging glimmen en ook beter draait straks. Vergeet niet weer een druppeltje olie overal op te doen. 

Het rare is dat ik dacht met een bovenleiding dat ik hier ook me kon rijden. Maar dat is met dit type trein dus niet. 
Is wel aan te passen, maar daar moet je wel het 1 en ander voor doen om dat voor elkaar te krijgen. 

En dan even alles netjes af maken, dus ook de buitenkant van de trein helemaal schoon gemaakt. Inclusief pantograaf.