Modelspoordagen Rijswijk 2015

Het was weer zover dat de treinenbanen en enthousiastelingen neergestreken waren in de broodjesfabriek in Rijswijk. Daar werden weer de modelspoordagen 2015 gehouden met heel veel kraampjes en modulebanen van verschillende treinenclubs. De intree was € 10.00 en in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het me tegen viel voor die prijs wat er aangeboden werd. Dat ligt uiteraard niet aan de modelclubs die er waren vertegenwoordigd of kraamhouders. Maar de oppervlakte was maar 1 hal en in mijn beleving van een aantal jaren geleden waren het minimaal twee hallen en waren er erg veel grote module banen. Ik vond het erg jammer, want je was er in een paar uurtjes doorheen gewandeld. 

Ondanks deze kleine tegenslag hebben we het wel naar ons zin gehad, want de modelbanen die er stonden waren van zeer grote kwaliteit en straalde aan alle kanten passie uit. De mensen die de banen bouwen en onderhouden zijn echte fanaten en laten zien wat ze in hun mars hebben. Ik heb dan ook weer honderden foto's gemaakt van al het moois en zeker ook voor de inspiratie die deze plaatsjes altijd bij mij hebben. Op deze manier put je weer ideeen uit de ervaring en kunde van andere. Er sprongen zeker een aantal banen bij mij eruit, ook al omdat ik ze nog nooit gezien had in de tijd dat ik naar beurzen ga.

Zoals de baan uit 1946 Java met de uitbeelding van de landing van stoomlocomotieven in het toen Nederlands indie. Erg mooi gemaakt en ook een bijzonder verhaal wat er achter steekt. Maar ook de fantasie wereld van Marja's fantasyworld met dinosaurussen, een werkende vulkaan, heksenhuizen en diverse actracties, waaronder het piratenschip uit Disneyland patijs Skullrock. Zeer gedetaileerd gemaakt en ook nog eens alles uit de losse pols. Het is weer eens wat anders als de " gewone " treinenbaan. En daar is uiteraard niets mis mee, laten we dat even voorop stellen.
En de mooie kleine baan die me opviel was Model4Rail, een Oosterijks tafereel waar heel wat mooie kleine details verscholen zaten in bomen en andere locaties. Je moest echt een aantal keren rond de module lopen wilde je alles gezien hebben.

Dus ondanks dat het een kleine treinenbeurs was, waren de modelbanen die er stonden het waard om gezien te worden. Maar dat is over het algemeen eigenlijk altijd wel. Vergeleken met de treinendagen in de Expo van Utrecht viel het me helaas wel tegen. Ik heb nog wel weer een kolenwagen kunnen scoren, je moet tenslotte wel met iets nieuws naar huis. Maar volgend jaar slaan we Rijswijk over en gaan we voor de Expo hallen in Utrecht.

Maak jouw eigen website met JouwWeb