Stoomloc BR-01

Mijn Stoomtrein heeft een rookgenerator die er nieuw ingezet is. Het geeft net dat ietsje meer charme en echtheid aan de stoomloc. En mijn zoon wilde altijd al graag een stoomtrein met rook ( ikzelf ook hoor )  dus na enig zoeken vonden we bij M-Trains de prachtige stoomloc uit de Baureihe 01 van de DB. We zijn er zeer blij mee en het is een genot om die rook uit je rijdende stoomlocomotief te zien komen als die over de baan rijd. Nadeel is dat we nog niet veel kunnen rijden helaas, maar dat komt straks vanzelf.

Fleischmann nam de 220 als voorbeeld.
De locomotief is al weer enige tijd verdwenen uit het assortiment van de Neurenbergse modelspoorfabrikant maar was en is een echte topper op het gebied van stoom. Bij de DB hebben deze stoomgiganten dienst gedaan tot eind jaren zeventig en waren veelal te bewonderen in sneltreinen. Ook waren deze machines met regelmaat aan te treffen op de Emslandstrecke. Dit is de lijn van Norddeich Mole/Emden naar het Ruhrgebied, welke op een steenworp afstand ligt van de Nederlandse grens en hier een graag geziene gast was. De Baureihe 01 was met name geliefd om zijn uitstraling en robuustheid. In Nederland hebben eigenlijk nooit stoomlocomotieven met een dergelijke omvang dienst gedaan.

Het Fleischmann model doet niet onder voor zijn grotere broer en is zeer goed gedetailleerd en staat garant voor vele uren modelspoorplezier. In de Fleischmann catalogus stond de BR 01 als nummer 4170 geregistreerd.

De Stoomloc heb ik aangekocht bij M-Trains