Maart Weblog

24 Maart 2011
Afgelopen week heel veel piepschuim verbruikt, omdat ik alles waar nog rotsen moeten komen aan het plakken ben. Door het mooie weer van de laatste dagen ben ik overdags alleen maar van de zon aan het genieten, dus komt er weinig van de modulen baan. Maar zoals het er nu uit gaat zien, word het een zeer rotachtig landschap en bedrijven terrein. De foto's komen straks weer bij de baan te staan, maar die moet ik nog even maken. Het is wel erg leuk als je ziet hoe alles langzaam vorm gaat krijgen door alleen maar piepschuim als rotsen om te vormen. En dan moet alles nog bestrooid en geschilderd worden, dus dan word het helemaal een mooi geheel. Vanavond en de komende dagen ga ik weer aan de slag met de papier machee, dus dan word het weer stevig.

11 Maart 2011
Vandaag naar de Modelspoordagen in Houten geweest. Het is nu makkelijk om daarheen te rijden, want de laatste maanden ben ik al een paar keer in de Expo van Houten geweest voor de 2e hands modelspoordagen. Nu waren het banen en de kramen van veel Trein winkeliers en natuurlijk ook Modelspoorclubs. Ik ben er weer een aantal uren aardig zoet geweest. Ik heb toch weer een paar kleine dingen kunnen scoren voor op de Modulebaan. Voor de platte wagons pijpen en boomstammen. Voor de zelflossers weer wat laadgraan, van die oude doosjes uit de jaren 80'. Heerlijk dat je dat allemaal nog kan vinden. Ik heb weer genoten van al het moois wat er tentoongesteld stond. Veel mooie modelspoorbanen, zowel uit binnen als buitenland. Ook alle sporen waren vertegenwoordigd. Van het Kleine N tot het Grotere werk. Zelfs de kinderen konden houten treinen aansturen. Nu, wat is er nu niet mooiers voor een kind om dat te doen. Dus al met al weer een heerlijke treinendag waar je je vingers bij af likt. En weer genoeg ideeen opgedaan om weer verder te gaan aan mijn modulebaan.

 2 Maart 2011
Ben al een aantal dagen bezig met piepschuim en papier machee om de rotsen te vormen rond de losplaats van de zelflos wagons. Hier moet straks ook de lopende band komen die de zelflossers weer vult. Maar ik leer aldoende bezig zijn, want het is toch even weer wennen om hier mee bezig te zijn. Kan nog steeds merken dat ik hier heeeeeeeel lang niet meer mee gewerkt heb op een modelspoorbaan. Maar het is wel gaaf om te zien hoe heel langzaam de module vorm gaat krijgen. En ik maak ook soms flinke fouten, maar ja, ook dat hoort erbij. Er zijn ook stukken bij waar andere waarschijnlijk zullen denken : zo hoort dat niet op een modelspoorbaan, maar ik vind het gewoon leuk om mijn eigen fantasie op de baan te laten werken. Nog steeds met het idee over hoe ik het vroeger aan het maken was als 18 jarige, en nu met meer technieken en spullen bij de hand. Het moet een modelbaan worden met een terugblik naar 1980, en tja, daar hoort een hoop bij wat ik nu uitvoer op de modelbaan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb