Rail 2013 in de expo te Houten

Van 22-24 februari is het RAIL weekeind geweest in de expo hallen in Houten. Daar waar je veel liefhebbers van modeltreinen tegen komt. De ontmoetingsplaats voor heel modelsporend Nederland. Hier lopen doorgewinterde modelbouwers, die alles bekijken wat te maken heeft met schalen, scenery, realisme in landschap. Maar ook voor de herbeginner ( zoals ik ) en de nieuwelingen die het virus ook te pakken hebben. En diegene die modelspoor nog van vroeger kent, nu weer wat tijd heeft en de hobby opnieuw wil oppakken 

Er zijn verenigingsbanen, ruim opgezet met volop treinenloop, techniek, baanbeveiligings systemen en verenigingsleden die u alles over hun modelbouw vertellen. Zo ben ik ook weer de mensen van NZH Haarlem tegen gekomen, waar ik elk jaar naar toe ga voor de open dagen. Er zijn zeer gedetailleerd gebouwde banen, dikwijls nagebouwd naar bestaande spoortrajecten, stadsgezichten of historische situaties. Banen, die buitenlandse taferelen en situaties weergegeven, dikwijls van internationaal vermaarde bouwers.

Voor mij was het weer een heerlijke dag om ideeen op te doen en weer inspiratie te krijgen. Ik kon het natuurlijk niet laten om weer wat mee te nemen. De kraanwagen met alle toebehoren van Fleismann. Een lange jongensdroom die bijna 30 jaar heeft geduurd. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb