Eind rails solderen ( 01-02-2011 )

De afgelopen dagen bezig geweest met het solderen van de eindstukken van de rails. Omdat ik met modules werk, heb ik op het internet bij verschillende modelbaan sites gekeken hoe ik dit moest doen. Daar vandaan ben ik dus begonnen met de manier van de koperen schroefjes, waar de rails op vast gesoldeerd word. Het systeem is erg goed en stevig vind ik zelf, en je kan het mooi afwerken straks.  

Er zijn natuurlijk ook met printplaten waar de rails op vastgeschroefd word, maar dat vind ik zelf niet makkelijk en kan ook niet toegepast worden bij mijn baan. Je zou dat altijd blijven zien, aangezien mijn rails op de bedding ligt, inplaats van in de bedding. Maar ik ben blij dat ik het kan toepassen en het is erg leuk werk. Op deze manier blijven de rails netjes liggen en kan ik straks de andere modules erop aan laten sluiten. Maar dat zal nog wel een poosje duren. Eerst maar even deze module eerst helemaal af maken. 


Het gedeelte waar de rails gesoldeerd gaat worden


Het laatste stukje biels is eraf gehaald, dit voor de schroeven die er onder komen en waar die dus gesoldeerd gaat worden


De schroefjes worden op hun plaats onder de rails gezet


De schroeven worden vertint voor betere verbinding


De rails word ook alvast vertint, zodat het straks allemaal goed vast zit


De rails ligt vastgesoldeerd en zit vast als een huis


De biels terug geplaatst en straks nog zwart schilderen

Maak jouw eigen website met JouwWeb