December 2020

Eindelijk de tijd om aan de modules weer verder te werken. Helaas de eerste weken van December te druk gehad met andere dingen. Nu moet ik eerst zorgen dat de modules aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het probleem is dat de nieuwe modules 2 en 3 van 12mm hout zijn gemaakt. En het rangeer terrein van 10mm, dus daar moet ik eerst even wat aan doen. maar gelukkig bestaan er schaven en schuurpapier.

Eerst even zorgen dat de rails netjes op hun plek liggen en dat de hoogtes ook uit gaan komen. Het blijft enorm leuk werk om hieraan te werken. Je ziet gelijk resultaat en je weet dat je straks een stuk verder kunt gaan rijden met de stoom locs. En alleen dat geeft al een goed gevoel als je bezig bent. 

Het is wel leuk dat er al een rangeer terrein klaar is, maar het enigste wat ik kan doen nu is heen en weer rijden. En daar krijg je toch op het gegeven ogenblik wel het heen en weer van.

Zachte bedding onder rails

Om te zorgen dat de platen wat minder herrie maken komt er net zoals bij de andere module zacht isolatie materiaal onder de rails. Het voordeel is dat ik er nog heel wat plaatjes van heb liggen, dus die hoeven we in ieder geval niet aan te schaffen. 

Module 2 is klaar

Module 2 is klaar om vast gezet te gaan worden en dan kan de bedrading eronder gemaakt worden. Maar eerst moet module 3 nog bewerkt worden met isolatie plaat zodat ik ze kan koppelen en kijken of alles precies klopt. Daarna kan die voorlopig in de kast en ga ik verder met het klaar maken van nummer 2.

Maak jouw eigen website met JouwWeb