Weblog Februari 2021

Ophoging Module 3

Begonnen met de ophoging van de achterste rails op de module bak 3. Hier komt ook een bergketen straks achter te lopen en een klein watervalletje. 
Het mag ook weer niet te hoog worden, want dan heb je weer last van het neerzetten van de module bak op de grond. Maar op deze manier krijg je toch een diepte in het geheel en is het allemaal net iets speelser. En een waterval moet toch wel onder de rails doorlopen.

Bedrading en ringleiding module 3

Voordat ik aan de bergen ga beginnen eerst maar even de ringleiding vastleggen en alle rails gelijk bevestigen. Zodat ik dat straks niet hoef te doen als de piepschuimen berg achter in is gezet. Doordat ik deze module op zijn kop leg is dat toch wel makkelijk als dat er nog niet op ligt.

Rotsen bouwen met piepschuim

Om te zorgen dat de modules licht blijven om op te zetten en ook handelbaar, worden de bergen gemaakt van piepschuim. Een heerlijk licht materiaal om mee te werken, makkelijk om te vormen en snel klaar. Het enigste nadeel is natuurlijk de rommel van alle piepschuim balletjes, maar daar is de stof zuiger weer goed voor. Er komt ook een watervalletje op deze plek, maar dat moet allemaal nog vorm krijgen.

Bewerken met papier mache

Voordat we met het bewerken van de bergen verder gaan zullen we toch eerst moeten knippen en snijden van de kranten om het papier mache te krijgen. Dus wel even een werkje, maar het eindresultaat straks op de module maakt al dit werk weer goed. Ik gebruik behang plaksel om te zorgen dat alles lekker goed vast gaat zitten. 

Dan word het tijd om het piepschuim te gaan bewerken en wat steviger te gaan maken om te zorgen dat het straks allemaal niet teveel in deukt. 

En de rechterkant bewerken

Met papier mache werken blijft een leuke, maar kleffe bezigheid. Maar het effect is erg goed en als het eenmaal hard is, dan heb je ook iets stevigs. 

Watervalletjes maken en bewerken

Om toch een beter beeld te krijgen van de watervallen alles even met blauwe verf geschilderd.
Het geeft op die manier een goed beeld hoe het eruit gaat zien. 

Even wat uitgetest met grote stukken papier mache om te kijken wat voor effect het geeft op de bergen.

Schilderen van de bergen

Om nog meer het idee te krijgen hoe de bergen eruit gaan zien gaat alles in de grijze verf. 
Een tip die ik gekregen had op het Benelux-forum was witsel met zaagsel mengen. Dan krijg je meer het grove effect wat bergen nodig hebben.
Dus een pot gepakt en witsel en zaagsel gemengd en daarna uit voeren van het idee.

Aan de slag met kurk

Ook kleine rotsen en afgevallen puin wil ik bij de bergen hebben en dat kun je weer heel mooi maken met stukjes kurk. Dus aan de slag maar weer met een bak kurk, lijm en een pincet. Eens kijken wat dat weer voor effect heeft op het gehele landschap als we daarmee klaar zijn. 

Met WC papier grotere keien maken

Omdat de kurk stukjes best wel wat klein zijn, ga ik aan de slag met WC papier om iets groter puin te maken wat tussen de rails en bij de bergen komt te liggen. Het leuke is dat je met WC papier toch iets meer kan vormen en kneden. Ach, en zo blijf je lekker bezig met alles. 

Diverse kleuren aanbrengen bergen

Om de bergen meer inhoud en kleur te geven aan de slag met de diverse grijze tinten. Door middel van tamponeren op de natte verf krig ik verschillende kleuren schakelingen wat het effect erg mooi maakt.