Vames ( Apeldoorn )

De spoorgroep Apeldoorn - Dieren maakt een modulebaan van het traject Apeldoorn - Dieren (bij NS Dieren - Apeldoorn) in de periode van 1950 - 1965 in H0 schaal.

Met behulp van onder andere informatie van oudheidkundige vereniging de Marke uit Eerbeek,welke onderzoek heeft gedaan naar het traject, worden delen ervan in model gebouwd. We hebben kopie├źn van foto's en tekeningen van emplacementen en bouwwerken welke door de historische vereniging zijn verzameld in ons bezit evenals het door de vereniging uitgebrachte boek 'Koninklijke Nederlandsche Locaalspoorwegmaatschappij Willem III'.

Op de pagina Het voorbeeld is informatie te vinden over de spoorlijn Apeldoorn - Dieren, het voorbeeld van de modulebaan. Delen van het traject zullen stuk voor stuk in model worden nagebouwd. Naast het nabouwen van emplacementen zullen ook landschappelijke delen van het traject worden nagebouwd. De stations van Apeldoorn en Dieren zullen niet worden nagebouwd, beide emplacementen zijn te groot om na te bouwen. Pas als een deel gereed is om te showen zal met de bouw van een volgend deel worden begonnen, al zullen er altijd kleine details op voltooide delen van de baan worden toegevoegd. 

De baan wordt in segmenten gebouwd. Een segment bestaat uit een aantal modules. De segmenten zijn aan de uiteinden met elkaar te koppelen zodat de baan in verschillende samenstellingen kan worden opgebouwd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb