Februari 2020

Als je bezig bent met je baan kom je ineens een bak met spullen tegen waar een heleboel kleine attributen inzitten van de vorige baan. Zoals poppetjes, hekjes, bankjes en zo meer. En dan ga je kijken waar je dit soort dingen kunt plaatsen en wat je ermee kan verfraaien. Het Rangeer terrein is de basis voor de hele baan die ik wil gaan bouwen, dus is het ook prettig als dit gedeelte in ieder geval perfect eruit ziet. Dan heb je ook een gedeelte waar je al een klein beetje trots op kan zijn. 

Bij deze scenery heb ik een aantal stoelen neergezet, een stuk trap gebruikt om te zorgen dat de werkmensen ook naar boven kunnen als dat moet. Ook de landmeter gaat op pad om zijn werk uit te gaan voeren. En een plantenpot op de hoek neergezet, het maakt het allemaal net iets fraaier.

Op deze hoek heb ik hekjes en koeien erbij gezet zodat het er allemaal wat voller en leefbaarder uitziet. Het zijn vaak de kleine dingen die het juist zo leuk maken, zoals een aantal rotsen tussen het hekwerk. Met dit soort dingen ben je ook lang bezig, maar daardoor is het bouwen juist zo leuk.

Op de kolenafslag bij de berg grind een aantal werknemers erbij gezet. Ook een afrastering van hout zodat de kolen niet op de rails terecht komen. Hekwerk bij het werknemers huisje geplaatst en verder nog een aantal kolenwagentjes, een gereedschapskist en langs de trap die naar boven gaat een stortkoker gemaakt. 

Houtstapels maken op het perron

Op het perron begonnen met houtstapels te bouwen van balsahout. Deze had ik liggen en is perfect om dit soort dingen mee te bouwen. Ze moeten straks nog geschilderd worden, maar dat kan pas als alles goed droog is. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb